casadelcibo

Il prato è in tavola!

  • About us
    • Real Food Rome
    • Dafne Chanaz
    • Why Real Food Rome?
    • Partners and contributors
    • Contacts
  • Food for thought
    • University teaching programs
    • Hands-on: Italian food from farm to table
    • Books and articles by Dafne
    • Special investigations
  • Cooking classes
    • Our philosophy
    • Our 5 guidelines
    • Pick your class
    • Book your class

  • 00_edamame
    00_edamame
  • 01_katsuo
    01_katsuo
  • 02_katsuo
    02_katsuo
  • 03_mistsuba2
    03_mistsuba2
  • 04_shiitake1
    04_shiitake1
  • 05_shiitake2
    05_shiitake2
  • 06_in_cucina
    06_in_cucina
  • 07_in_cucina
    07_in_cucina
  • 08_grattugia_zenzero
    08_grattugia_zenzero
  • 09_preparazione_zenzero
    09_preparazione_zenzero
  • 10_in_cucina
    10_in_cucina
  • 11_in_cucina
    11_in_cucina
  • 12_il_tosta_sesamo
    12_il_tosta_sesamo
  • 13_massaggia_finocchi
    13_massaggia_finocchi
  • 14_massaggia_finocchi
    14_massaggia_finocchi
  • 15_cipollotto
    15_cipollotto
  • 16_fagiolini
    16_fagiolini
  • 17_shiitake
    17_shiitake
  • 18_brodo_di_gamberi
    18_brodo_di_gamberi
  • 19_cipollotto_sotto_le_braci
    19_cipollotto_sotto_le_braci
  • 20_cipollotto_sotto_le_braci
    20_cipollotto_sotto_le_braci
  • 21_shiitake_e_zucca
    21_shiitake_e_zucca
  • 22_sventola_il_miso
    22_sventola_il_miso
  • 23_piselli_per_budino
    23_piselli_per_budino
  • 24_piselli_e_gamberi
    24_piselli_e_gamberi
  • 25_il_buon_tofu
    25_il_buon_tofu
  • 27_crema_di_tofu
    27_crema_di_tofu
  • 28_cena
    28_cena

  • 02_prepariamo_l_idromele
    02_prepariamo_l_idromele
  • 03_ginger_beer
    03_ginger_beer
  • 05_generalita
    05_generalita
  • 06_spezie_per_crauti
    06_spezie_per_crauti
  • 07_sauerkraut
    07_sauerkraut
  • 08_posti_a_fermentare
    08_posti_a_fermentare
  • 10_alici_sotto_sale
    10_alici_sotto_sale
  • 11_le_proprieta_nutritive
    11_le_proprieta_nutritive
  • 12_ceci_per_koji
    12_ceci_per_koji
  • 14_macinati_nel_tritacarne
    14_macinati_nel_tritacarne
  • 16_ceci_e_cereali_con_aspergillus
    16_ceci_e_cereali_con_aspergillus
  • 18_koji_senza_ossigeno
    18_koji_senza_ossigeno
  • 19_posto_a_fermentare
    19_posto_a_fermentare
  • 20_cena_fermentata
    20_cena_fermentata
  • 24_verdure_fermentate
    24_verdure_fermentate
  • 25_verdure_e_alici_fermentate
    25_verdure_e_alici_fermentate
  • 26_convivio
    26_convivio

  • 00_attrezzi_ingredienti2
    00_attrezzi_ingredienti2
  • 01_oliojojoba_mandorle
    01_oliojojoba_mandorle
  • 02_acqua_distillata_flower
    02_acqua_distillata_flower
  • 03_burro_karite
    03_burro_karite
  • 04_cera_di_api
    04_cera_di_api
  • 05_lecitine
    05_lecitine
  • 06_estratto_semi_pompelmo
    06_estratto_semi_pompelmo
  • 07_alcool_cetilico
    07_alcool_cetilico
  • 08_step1b
    08_step1b
  • 09_step2
    09_step2
  • 10_step3
    10_step3
  • 11_step4
    11_step4
  • 12_step5
    12_step5
  • 13_step6b
    13_step6b
  • 14_crema1
    14_crema1
  • 15_crema2
    15_crema2
  • 16_crema3
    16_crema3
  • 17_crema_solida
    17_crema_solida
  • 18_balsamo_labbra
    18_balsamo_labbra
  • 19_olii
    19_olii
  • 20_unguento
    20_unguento
  • 21_ramo_di_primavera
    21_ramo_di_primavera
  • 22_creiamo_la_base
    22_creiamo_la_base
  • 23_elisir_delle_farfalle
    23_elisir_delle_farfalle
  • 24_la_crema_e_pronta
    24_la_crema_e_pronta
  • 25_rumore_di_rugiada
    25_rumore_di_rugiada
  • 26_quali_olii_essenziali_inserire
    26_quali_olii_essenziali_inserire
  • 27_orange
    27_orange
  • 29_il_te_del_samurai
    29_il_te_del_samurai
  • 30_una_sinfonia_per_ognuno
    30_una_sinfonia_per_ognuno
  • 32_beige
    32_beige
  • 34_il_mantello_del_re
    34_il_mantello_del_re
  • 35_i_balsami_labbra
    35_i_balsami_labbra
  • 38_il_genio_della_lampada
    38_il_genio_della_lampada
  • 39_baita_in_thailandia
    39_baita_in_thailandia

  • forno_00
    forno_00
  • forno_01
    forno_01
  • forno_02
    forno_02
  • forno_03
    forno_03
  • forno_04
    forno_04
  • forno_05
    forno_05
  • forno_06
    forno_06
  • forno_07
    forno_07
  • forno_08
    forno_08
  • forno_09
    forno_09
  • forno_10
    forno_10
  • forno_11
    forno_11
  • forno_12
    forno_12
  • forno_13
    forno_13
  • forno_14
    forno_14
  • forno_15
    forno_15
  • forno_16
    forno_16
  • forno_18
    forno_18
  • forno_19
    forno_19
  • forno_20
    forno_20
  • forno_21
    forno_21
  • forno_22
    forno_22
  • forno_23
    forno_23
  • forno_24
    forno_24

  • 01_mortaio_per_zafferano
    01_mortaio_per_zafferano
  • 02_zafferano
    02_zafferano
  • 03_in_cucina
    03_in_cucina
  • 04_le_polpette
    04_le_polpette
  • 05_le_polpette
    05_le_polpette
  • 06_le_polpette
    06_le_polpette
  • 07_spiegazioni
    07_spiegazioni
  • 08_spiegazioni
    08_spiegazioni
  • 09_polpette
    09_polpette
  • 10_spiegazioni
    10_spiegazioni
  • 11_in_cucina_finocchiella
    11_in_cucina_finocchiella
  • 12_in_cucina
    12_in_cucina
  • 13_melograno
    13_melograno
  • 14_melograno
    14_melograno
  • 15_importanza_presentazione
    15_importanza_presentazione
  • 16_presentazione
    16_presentazione
  • 17_presentazione
    17_presentazione
  • 18_i_cuochi
    18_i_cuochi
  • 19_cottura_del_riso
    19_cottura_del_riso
  • 20_cottura_del_riso
    20_cottura_del_riso
  • 22_cottura_del_riso
    22_cottura_del_riso
  • 23_prima_di_cena
    23_prima_di_cena
  • 24_il_riso_giallo
    24_il_riso_giallo
  • 25_decorazione_del_riso
    25_decorazione_del_riso
  • 26_decorazione_del_riso
    26_decorazione_del_riso
  • 27_le_tre_grazie
    27_le_tre_grazie
  • 28_le_tre_grazie
    28_le_tre_grazie

  • 00_i_pascoli
    00_i_pascoli
  • 01_iniziamo
    01_iniziamo
  • 02_il battuto
    02_il battuto
  • 03_il_battuto
    03_il_battuto
  • 04_il_soffritto
    04_il_soffritto
  • 05_gli_ossi_bruniti
    05_gli_ossi_bruniti
  • 06_la_carne_sugli_ossi
    06_la_carne_sugli_ossi
  • 07_macinato_per_ragu
    07_macinato_per_ragu
  • 08_ragu_per_la_pausa
    08_ragu_per_la_pausa
  • 09_reazione_di_maillard
    09_reazione_di_maillard
  • 10_un_altro_giro
    10_un_altro_giro
  • 11_al_forno_con_odori
    11_al_forno_con_odori
  • 12_il_fondo
    12_il_fondo
  • 13_insalata_di_manzotin
    13_insalata_di_manzotin
  • 14_il_fondo
    14_il_fondo
  • 15_il_dado
    15_il_dado
  • 16_il_dado
    16_il_dado

  • 00_cesto
    00_cesto
  • 01_primo_incontro
    01_primo_incontro
  • 02_a_caccia_di_materiali
    02_a_caccia_di_materiali
  • 03_a_caccia_di_materiali
    03_a_caccia_di_materiali
  • 04_a_caccia_di_materiali
    04_a_caccia_di_materiali
  • 05_pulizia_del_rovo
    05_pulizia_del_rovo
  • 06_habemus_rovo_olmo_alloro
    06_habemus_rovo_olmo_alloro
  • 07_habemus_canne__vitalba
    07_habemus_canne__vitalba
  • 08_gruppo_vittorioso
    08_gruppo_vittorioso
  • 09_gruppo_vittorioso
    09_gruppo_vittorioso
  • 10_dino_mostra_il_fondo
    10_dino_mostra_il_fondo
  • 11_dino_mostra_il_fondo
    11_dino_mostra_il_fondo
  • 12_intreccio_del_cesto
    12_intreccio_del_cesto
  • 13_intreccio_del_cesto
    13_intreccio_del_cesto
  • 14_pranzetto_bio
    14_pranzetto_bio
  • 15_il_mio_cestino
    15_il_mio_cestino
  • 16_il_mio_cestino
    16_il_mio_cestino

  • 01_madre_legata
    01_madre_legata
  • 02_spinge_forte
    02_spinge_forte
  • 03_apriamo_l_involto
    03_apriamo_l_involto
  • 04_aspetto
    04_aspetto
  • 05_alveolatura
    05_alveolatura
  • 06_rinfresco
    06_rinfresco
  • 07_impastiamo
    07_impastiamo
  • 08_impasto_per_injera
    08_impasto_per_injera

  • 00_flyer
    00_flyer
  • 01_manioca
    01_manioca
  • 02_dried_manioc
    02_dried_manioc
  • 03_manioca_nel_mortaio
    03_manioca_nel_mortaio
  • 04_due_diversi_impasti
    04_due_diversi_impasti
  • 05_foglie_di_manioca
    05_foglie_di_manioca
  • 06_igname
    06_igname
  • 07_fagiolini_gombo
    07_fagiolini_gombo
  • 08_detti_anche_okra
    08_detti_anche_okra
  • 09_albero_di_nere
    09_albero_di_nere
  • 10_bacca_fermentata_netetou
    10_bacca_fermentata_netetou
  • 11_ingredienti
    11_ingredienti
  • 12_in_cucina
    12_in_cucina
  • 13_dolce_di_miglio_e_cocco
    13_dolce_di_miglio_e_cocco
  • 14_dolce
    14_dolce
  • 15_impasto_del_foufou
    15_impasto_del_foufou
  • 16_gnocchi_di_manioca
    16_gnocchi_di_manioca
  • 17_mortaio_di_acacia
    17_mortaio_di_acacia
  • 18_tutti_in_cucina
    18_tutti_in_cucina
  • 19_il_maffe
    19_il_maffe
  • 20_con_le_mani
    20_con_le_mani
  • 21_lo_stufato
    21_lo_stufato
  • 22_quasi_pronti
    22_quasi_pronti
  • 23_rush_finale
    23_rush_finale
  • 24_si_va_in_tavola
    24_si_va_in_tavola

  • 01_passeggiata_di_raccolta
    01_passeggiata_di_raccolta
  • 02_cespugli
    02_cespugli
  • 03_bottino
    03_bottino
  • 04_bottino
    04_bottino
  • 05_sbollentata
    05_sbollentata
  • 06_passata
    06_passata
  • 07_risultato
    07_risultato
  • 08_marmellata
    08_marmellata

  • 01_flyer
    01_flyer
  • 02_spezie
    02_spezie
  • 03_ingredienti
    03_ingredienti
  • 04_ingredienti
    04_ingredienti
  • 05_ingredienti
    05_ingredienti
  • 06_intro
    06_intro
  • 07_intro
    07_intro
  • 08_bchrera
    08_bchrera
  • 09_conversazione_spezie
    09_conversazione_spezie
  • 10_domande
    10_domande
  • 11_ingredienti_couscous
    11_ingredienti_couscous
  • 12_corsisti
    12_corsisti
  • 13_si_cucina
    13_si_cucina
  • 14_si_cucina
    14_si_cucina
  • 15_arance
    15_arance
  • 16_il_couscous_sul_fuoco
    16_il_couscous_sul_fuoco
  • 17_sgranarlo_a_meta_cottura
    17_sgranarlo_a_meta_cottura
  • 18_zineb_al_lavoro
    18_zineb_al_lavoro
  • 19_la_manualita
    19_la_manualita
  • 20_ancora_zineb
    20_ancora_zineb
  • 21_tutti_in_cucina
    21_tutti_in_cucina
  • 22_tutti_in_cucina
    22_tutti_in_cucina
  • 23_il_couscous
    23_il_couscous
  • 24_il_couscous
    24_il_couscous
  • 25_insalata_ai_fiori_d_arancio
    25_insalata_ai_fiori_d_arancio

  • 00_DSC07759
    00_DSC07759
  • 00_le_arance
    00_le_arance
  • 01_IMG_00001875
    01_IMG_00001875
  • 02_prepariamoci
    02_prepariamoci
  • 03a_iniziamo
    03a_iniziamo
  • 03b_peliamo le arance
    03b_peliamo le arance
  • 04_bucce_listarelle
    04_bucce_listarelle
  • 05_taglio_a_vivo
    05_taglio_a_vivo
  • 05_taglio_a_vivo_2
    05_taglio_a_vivo_2
  • 06a_pentolone
    06a_pentolone
  • 06b_marmellata
    06b_marmellata
  • 06c_degustazione
    06c_degustazione
  • 07_etichette
    07_etichette
  • 08_etichette
    08_etichette

  • 00_ortopanoramica
    00_ortopanoramica
  • 02_ortopanoramica
    02_ortopanoramica
  • 03_ortopanoramica
    03_ortopanoramica
  • 04_broccolo_urbano
    04_broccolo_urbano
  • 04_broccolo_urbano2
    04_broccolo_urbano2
  • 04_i_broccoli_son_pronti
    04_i_broccoli_son_pronti
  • 05_il_ramolaccio
    05_il_ramolaccio
  • 06_cavolo_cappuccio
    06_cavolo_cappuccio
  • 06_un_radicchio
    06_un_radicchio
  • 07_la_raccolta
    07_la_raccolta
  • 08_la_raccolta
    08_la_raccolta
  • 09_broccolo_tu_mi_hai_provocato
    09_broccolo_tu_mi_hai_provocato
  • 10_la_raccolta
    10_la_raccolta
  • 11_la_raccolta2
    11_la_raccolta2
  • 12_broccolo_tu_mi_hai_provocato
    12_broccolo_tu_mi_hai_provocato
  • 13_la_raccolta3
    13_la_raccolta3
  • 14_la_raccolta
    14_la_raccolta
  • 15_le_star_del_cavolo
    15_le_star_del_cavolo
  • 16_le_star_del_broccolo
    16_le_star_del_broccolo
  • 17_le_star_del_cavolo
    17_le_star_del_cavolo
  • 18_il_bottino
    18_il_bottino
  • 19_il_bottino
    19_il_bottino

  • 00_la_madre
    00_la_madre
  • 01_primo_impatto
    01_primo_impatto
  • 02_inizio_impasto
    02_inizio_impasto
  • 03_impasto_elastico
    03_impasto_elastico
  • 04_impasto_elastico
    04_impasto_elastico
  • 05_impastiamo_insieme
    05_impastiamo_insieme
  • 07_impastiamo_insieme
    07_impastiamo_insieme
  • 09_rovesciamento
    09_rovesciamento
  • 10_rovesciamento
    10_rovesciamento
  • 11_formaz_pagnotta
    11_formaz_pagnotta
  • 12_formaz_pagnotta
    12_formaz_pagnotta
  • 14_il_profumo_del_lievito_madre
    14_il_profumo_del_lievito_madre
  • 16_pani_in_lievitazione
    16_pani_in_lievitazione
  • 17_pagnottine_per_pizze
    17_pagnottine_per_pizze
  • 18_si_inforna
    18_si_inforna
  • 19_delicatamente_nelle_teglie
    19_delicatamente_nelle_teglie
  • 20_per_infornare
    20_per_infornare
  • 22_
    22_
  • 23_
    23_
  • 24_altamura_integrale_e_kamut
    24_altamura_integrale_e_kamut
  • 25_pane_sfornato
    25_pane_sfornato
  • 26_primo_piano
    26_primo_piano
  • 27_primo_piano
    27_primo_piano
  • 28_tipologie_lievitazione_alveolatura
    28_tipologie_lievitazione_alveolatura
  • 29_alveolatura_con_forno_potente
    29_alveolatura_con_forno_potente
  • 30_alveolatura_con_forno_potente
    30_alveolatura_con_forno_potente
  • 31_festa_pasta_madre
    31_festa_pasta_madre
  • 33_festa_pasta_madre
    33_festa_pasta_madre
  • 34_festa_pasta_madre
    34_festa_pasta_madre
  • 35_festa_pasta_madre
    35_festa_pasta_madre

  • English (UK)
  • About us
    • Real Food Rome
    • Dafne Chanaz
    • Why Real Food Rome?
    • Partners and contributors
    • Contacts
  • Food for thought
    • University teaching programs
    • Hands-on: Italian food from farm to table
    • Books and articles by Dafne
    • Special investigations
  • Cooking classes
    • Our philosophy
    • Our 5 guidelines
    • Pick your class
    • Book your class

Extra

  • Photo galleries
  • Videos
  • Blog in season
  • Reviews about us
Credits BCV associati srl - Questo sito è di Giada Saint Amour di Chanaz, detta Dafne - CF: SNTGDI78D51H501N